Meer dan reparatie en verkoop

Gert Holm, Schipper Viamea, C-Yacht 1040

Wat gebeurt er als je een boot koopt? Nog preciezer als je er een koopt bij C-Yacht in Lelystad.

Heel veel is het antwoord. Niet alleen ben je de trotse bezitter van een hoogwaardig kwalitatief schip geworden, maar er ontstaat ook een relatie met de mensen van C-Yacht. Is dat belangrijk dan? Voor sommigen niet. Dat zijn de onverdroten klussers die met 2 rechterhanden en een heleboel relevante ervaring veel zelf doen. Ik behoor meer tot de andere categorie. Beslist niet onhandig maar net niet handig genoeg om overal gelijk de goede oplossing te kiezen en te maken. Ik mis gewoon de jarenlange ervaring om te weten waar leidingen lopen, hoe dek-beslag is gemonteerd en hoe de constructie van delen van het schip gemaakt is.

 

Vakkundige onderhoud

Je zou het allemaal als een ontdekkingsreis kunnen omschrijven als je er zelf aan begint, maar daar is opnieuw die vraag: wil ik dat en kan ik dat. Natuurlijk speelt ook de huishoudportemonnee een rol. Ik koos ervoor om bij mijn derde C-Yacht veel te laten doen door de mensen van C-Yacht. Waarom zij en niet een willekeurige werf? Ik wilde dat de klussen vakkundig, met veel vakkennis en goede afgestemde planning zouden gebeuren.

Moet je C-Yacht per se bij C-Yacht zijn gekocht? Nee, dat hoeft niet. Alle hier benoemde redenen gelden eigenlijk voor elk C-Yacht.

 

Korte en directe lijntjes

Wat ook een rol speelt is de relatie die C-Yacht in Lelystad heeft met de omliggende servicebedrijven. Ronald Bakker van C-Yacht heeft korte en directe lijntjes naar al die bedrijven. Daarmee is gewaarborgd dat ook grote en complexe klussen kunnen worden afgehandeld.

Het vergelijken van uurtarieven is niet een van mijn hobby’s. Belangrijk is het dat er vooral weinig uren worden besteed. En dat kan alleen als je veel ervaring en doorgronde kennis van het schip hebt. We hebben veel samen gepland, opties besproken en de uitvoering van de klussen onder het genot van een kop koffie besproken. Wat vooral daarbij helpt is dat ik soms uitgelegd kreeg waarom iets niet nodig was. “Daar kan je nog jaren mee vooruit”. Bij Ronald Bakker is het devies: ik doe het goed, of ik doe het niet. Hij is prima direct in zijn adviezen. Eigenlijk hoort dat ook bij de reputatie van C-Yacht.

 

Koop en verkoop met inzicht

Marktkennis is een ander belangrijke waarde van de mensen van C-Yacht. Of je nu een boot koopt of verkoopt, een marktgevoel heb je als werf nodig om ook die 2e-hands markt van C-Yacht te bedienen. Ook daar komt de kennis van het schip terug in de verkoop- en koopadviezen. Het proces van koop of verkoop is heel helder en wordt met veel respect voor koper en verkoper afgehandeld.

Weten wat C-Yacht voor je schip kan doen? Neem dan contact met ze op.

Gert Holm, Schipper Viamea, C-Yacht 1040

Gert Holm, Schipper Viamea

Back to top